Palkitsevin saavutus on…parempi olo!

winterwau

Iloitse arjen pienistä saavutuksista.

Pienemmät mitat eivät paljoa ilahduta, jos olo on väsynyt ja voimaton; suurempi määrä rautaa tangossa ei palkitse kauaa, jos lonkka on tohjona ja portaita kävely tekee kipeää; eivätkä pyöreimmätkään pakarat tee ihmistä onnelliseksi, jos itse ei ole niihin tyytyväinen. Siksi fyysisten tavoitteiden olisi aina hyvä rakentua käsi kädessä henkisten ja psyykkisten tavoitteiden kanssa.

Käytän valmennuksessani erilaisia arviointimenetelmiä.  Alkuhaastattelun lisäksi teemme yleensä alkuun ja loppuun lihaskuntoa, liikkuvuutta ja aerobista kuntoa mittaavat testit, usein otamme myös mitat ja valokuvat, joiden avulla seuraamme muutosta. Lisäksi olen kokeillut omaan arvioon perustuvaa kyselyä, jolla kartoitetaan muun muassa valmennettavan suhdetta kehoonsa ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ennen ja jälkeen valmennuksen.

Kaikista yllämainituista on ollut hyötyä. Fyysisistä muutoksista kertovat testitulokset tuovat onnistumisen kokemuksia ja lisäbuustia harjoitteluun – ainakin silloin, kun kaikki on mennyt putkeen ja valmennettava on saanut harjoitella ilman suurempia takapakkeja ja elämän joskus mukanaan tuomia mutkia.

Valmentajan näkökulmasta kaikista palkitsevimmat saavutukset liittyvät kuitenkin valmennettavien kertomuksiin siitä, miten oma olo on kohentunut:

”Olo on nyt paljon energisempi.”

”Jaksan kävellä työpaikan portaat hengästymättä.”

”Olen taas löytänyt vanhan ilon juoksemiseen.”

”Tunnen ryhtini parantuneen.”

”Ihanaa, kun saa taas liikkua ilman kipua.”

”Huomaan olevani nykyään armollisempi itseäni kohtaan.” (jne.)

Vaikka mitattavat tulokset todistavat osaltaan tehdyn työn hedelmät, mielestäni tärkeimmät saavutukset, joita tulisi yhtä lailla juhlia, liittyvät arjen pieniin kokemuksiin. Tulosurheilu erikseen – suurin osa meistä hyötyy nousevan raudan ja menetettyjen senttien sijaan entistä paremmalta tuntuvasta arjesta! Ja sitähän elämä lopulta on, arkea.

FlowSister – Susanna Jussila on juoksuun ja joogaan erikoistunut koulutettu personal trainer ja hyvinvointivalmentaja. FlowSister toimii pääkaupunkiseudulla ja tuo palvelut tarvittaessa vaikka kotiisi. Lue lisää kohdasta Valmennuspaketit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s