Susannan tarina

FLOWSISTER SUSANNA
-Runoileva Personal Trainer, juokseva joogi

DSC_5712w

Kuva: Aura Nukari

• Personal Trainer (EHFA), Trainer4You
• Kuntosalivalmentaja, Trainer4You
• Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You
• Yoga and Mindfulness Teacher (RYT200), Still Flowing Yoga
• Embodied Yin Yoga Teacher (60h), Authentic Flow
• Authentic Flow Yoga Teacher (100h), Authentic Flow
• Sisäpyöräilyohjaaja, FAF
• Running Trainer, FAF

Liikkuminen on minulle intohimo. Se on tapa elää, kokea ja ilmaista itseäni. Liikunta on ollut osa elämääni pikkutytöstä asti. Se on tuonut energiaa arkipäiviin, kantanut vaikeina hetkinä ja saanut liikkeelle silloin, kun mikään muu ei.

Liikunta on myös se elämäni osa-alue, jonka avulla olen oppinut itsestäni eniten. Keho on minulle paitsi matkakumppani myös tärkein opettaja. Kehoni kautta olen muun muassa havahtunut siihen, kuinka vaativa ja periksiantamaton olen toisinaan itselleni.

Aloitin pikajuoksun 6-vuotiaana ja sain ensimmäisen rasitusvammani  (kivuliaan penikkataudin) 12-vuotiaana. Muistan, miten vaikeaa oli jättää treenit välistä. Mieluummin itkin ja juoksin, kun jäin kotiin. Pitkien katkonaisten vuosien ja leikkauksen jälkeen jatkoin kilpailua SM-tasolla 20-vuotiaaksi asti.

Yhdessä olemme käyneet läpi myös syömishäiriön ja pari läheltä-piti-loppuunpalamista. Ensimmäisen ansiosta löysin onnekseni joogan, joka on auttanut minua löytämään tasapainon tekemisen ja olemisen välillä. Joogan ansiosta olen oppinut myös  kohtaamaan tunteitani, sen sijaan, että juoksisin niitä karkuun piikkarit jalassa (vaikka myönnettäköön, että se tekee edelleen toisinaan terää!).

Kun oivalsin, että kehoni haluaa minun parastani ja maltoin alkaa kuunnella sen viestejä, suhtautumiseni liikkumiseen muuttui lempeämmäksi. Aloin kysyä enemmän, mitä kehoni tarvitsisi. Mikä siitä tuntuisi hyvältä? Miten se haluaisi liikkua?

Opettelin luopumaan ”kilpaurheilijamentaliteetistä” ja arvostamaan suorituskyvyn sijasta hyvää oloa. Minulle se tarkoittaa nykyään monipuolista, kehotuntemuksista lähtevää liikuntaa – ja ennen kaikkea uteliasta asennetta.

Suorittamisen sijasta nautin nykyään siitä, kun saan oppia, oivaltaa ja tutkailla.  Se voi tapahtua tartanilla, metsässä, joogamatolla, trampoliinilla, kuntosalilla tai hevosen selässä.

Valmentamisessa minua kiehtoo jokaisen ihmisen ja kehon ainutlaatuisuus ja erilaiset tarpeet. Nautin siitä, kun saan lähteä yhdessä valmennettavani kanssa selvittämään, minkälaiset asiat toisivat parempaa oloa hänen arkeensa, mitä hänen kehonsa kaipaisi. Minulla on ollut valmennettavia 13-vuotiaasta 82-vuotiaaseen. Toisen kanssa harjoittelimme käsillä seisontaa, toisen kanssa tuolista ylös nousemista. Tärkeintä ei ole se, mitä tekee, vaan se, miltä kehossa ja mielessä tuntuu.

Uskon, että hyvinvointi lähtee sisältä. Kun voit fyysisesti ja henkisesti hyvin, säteilet hyvää oloa ympärillesi, ja saat muutkin voimaan paremmin.  

Toivon, että voin auttaa juuri sinua matkalla kohti parempaa kuntoa, energisempää oloa, ja omaa sisäistä flowtasi!

Susanna

Muu koulutus
Yhteiskuntatieteiden maisteri, Tampereen yliopisto
Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto
SOSTE Arviointimentori

3 kommenttia artikkelissa “Susannan tarina

  1. Paluuviite: Elämäsi kuntoon -verkkokurssi alkaa 13.1. – Unohda rääkki ja anna kehosi johdattaa sinut kestävän hyvän olon äärelle | FlowSister

  2. Hei! Yritin ilmoittautua tuolle kesäkurssille ja vaihtoehtona oli 2maksutapaa. Verkkomaksu tai korttimaksu 1 tai 2 erässä. Mutta siinä 2 erässä tarjosi vain korttimaksua, ei voinut maksaa verkkopankissa?

    Tykkää

    • Hei Satu! Kiitos viestistä – ja arvokkaasta tiedosta! Tarkistin asian ja valitettavasti maksu kahdessa erässä ei onnistu muuten kuin luottokortilla. Virhe siis täällä päässä. Olen nyt korjannut kyseisen kohdan tekstiin. Kiitos vielä huomautuksesta ja toivottavasti näen sinut kurssilla tästä huolimatta 😊 – Susanna

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s